AUCA DEL BORN
Espectacle inaugural
al 1714, eren persones que estaven acostumades a conviure amb diferents ciutadans del món i persones capaces de mantenir una quotidianitat encara plena de vida enmig de les guerres i dels setges que va patir la ciutat. Uns ciutadans que coneixien les virtuts de viure en una ciutat tolerant i lliure. Volem transmetre aquesta idea de comerç, de convivència, d’obertura al món com a remei contra el totalitarisme i el tancament. En aquests moments creiem que és interessant i necessari dirigir la nostra mirada cap als ciutadans d’aquella època. Una mirada que transmetrem a través d’uns ulls joves, d’uns nanos que descobriran per primer cop com funciona el món que els envolta. Uns nanos que aprendran que conèixer el món és ser més llest, més culte, més crític i, a la fi, més fort. Uns nanos que descobriran que la seva identitat és valuosa perquè forma part d’un tot encara més ric i que són els ciutadans els qui donen el caràcter al barri, a la ciutat i al país.
Jordi Casanovas Direcció i text
Jordi Casanovas
Disseny de so: Roc Mateu
Disseny de llum: María de la Cámara-Cube.bz
Banda sonora: Damien Bazin
Ajudant de direcció: Israel Solà
Vestuari: Irantzu Ortiz
Caracterització: Lucho Soriano
Producció executiva: Carles Manrique
Direcció de producció: Josep Domènech
Coordinació tècnica: Gabriel Paré-Cube.bz
Cap de regidoria: Jordi Buxó
Versificador de l’Auca: Jordi Oriol
Operador de so: Jordi Clemente
Operadors de llum: Dani Teran, Andreu Fàbregas
Regidors: Sol Blasi, Laura Varela, Xavier Xipell “Xipi”, Ernest Coll, David Pascual
Sastressa: Sandra Disipio
Ajudant de vestuari: Silvia Iglesias
Auxiliar de vestuari: Natalia Ferreiro
Meritòria de vestuari: Paula Lausin
Perruqueria: Esther Ortega Intèrprets: Pep Ambròs, Míriam Alamany, Dani Arrebola, Mercè Boher, Melcior Casals, Marta Domingo, Elena Fortuny, Muguet Franc, José Pedro García Balada, Edu Gibert, Mireia Gubianas, Pablo Lammers, Sergio Matamala, Concha Milla, Pep Miràs, Guillem Motos, Oscar Muñoz, Jordi Oriol, Carme Poll, Alícia Puertas, Bernat Quintana, Joan Sureda, Roser Tapias, Elias Torrecillas, Oriol Tramvia, Júlia Truyol, Pere Ventura, David Vert
Una producció de Bitò Produccions
Link directe: https://tricentenari.bcn.cat/es/programa/bcn.cat/tricentenari#node-287
AUCA DEL BORN. Autor i director: Jordi Casanovas. Producció: Bitò Produccions.
Born Centre Cultural.
Dies 12, 13, 14, 15 i 19 de setembre a les 21 h
Dies 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27 i 28 de setembre a les 21 h i a les 22:30 h
Preu: 2 €. Aforament limitat (600 espectadors).
Accessible per a persones amb discapacitat.
Durada aproximada: 40 minuts.
Recomanat per a majors de 8 anys.
Podeu comprar les entrades per a l’Auca del Born ara mateix des d’aquest web i a l’oficina Tiquet Rambles del Palau de la Virreina (la Rambla 99, de dilluns a diumenge de 10 a 20.30 h) i, a partir del 12 de setembre, a les taquilles del Born Centre Cultural.
L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), impulsor de l'espectacle, cedirà la recaptació a les entitats "Solidaritat amb la gent gran" i “Esquitx"; ambdues tenen per objecte la posada en pràctica de projectes socials i /o educatius al barri de la Ribera.
Localitats exhaurides

Barcelona Novel·la Històrica
L’escriptora britànica Lindsey Davis és la guanyadora del Premi Internacional Barcino de Novel·la Històrica, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor de novel·la històrica en reconeixement al conjunt de la seva obra. El lliurament tindrà lloc el dimarts 12 de novembre, a les 19 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
El jurat, compost pel catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Joan Villarroya; el periodista i escriptor Jacinto Antón; la novel·lista Maria Mercè Roca; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler, i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena, que fa de president del jurat, després d’avaluar diverses possibilitats, ha decidit «per unanimitat atorgar el premi a la novel·lista Lindsey Davis, pel conjunt d’una obra ben documentada, centrada principalment en l’Imperi romà del segle I després de Crist. Lindsey Davis ha publicat una trentena de novel·les de caire històric, una vintena d’elles protagonitzades per Marcus Didius Falco, un detectiu de la Roma del segle I. L’humor i la personalitat entranyable dels personatges que crea Davis han atorgat un caràcter ben especial a la seva obra». L’editorial Columna l’ha publicat en català i Edhasa en castellà.
Lindsey Davis (Birmingham, 1950) va estudiar Literatura anglesa a la Universitat d’Oxford. Després d’escriure amb pseudònim algunes novel·les romàntiques, es va donar a conèixer com a autora de novel·les històriques en què la reproducció fidel de la vida quotidiana a la Roma imperial es combina amb trames detectivesques i un agut sentit de l’humor. Els seus llibres han estat traduïts a més d’una vintena de llengües. El seu personatge més cèlebre, l’investigador privat Marcus Didius Falco, l’ha convertit en una de les escriptores més populars de novel·la històrica. També ha escrit novel·les sobre altres personatges i fets històrics, com la carrera militar i política de Vespasià o la guerra civil anglesa. Barcelona Cultura. Enric Calpena ens explica BCN Novel·la Històrica. Veure crònica 11/11/13
Veure crònica 12/11/13
Veure crònica 13/11/13
Veure crònica 14/11/13
Veure crònica 15/11/13 Escolteu a Lindsey Davis en motiu del primer Premi Barcino, Barcelona Cultura 12nov Pots veure la sessió“Novel·la històrica o, simplement, novel·la”. Div, 15 16:30h
Pots veure la sessió “Documentar-se o imaginar”. Div, 15 17:45h
Pots veure la sessió ”L’empenta popular a la Guerra de Successió a partir de la novel·la Victus”. Div, 15 19:30h
Link directe: https://tricentenari.bcn.cat/es/programa/bcn.cat/tricentenari#node-15
Lloc: El Born Centre Cultural.
Data: de l’11 al 16 de novembre de 2013.
Entrada lliure.
Aforament limitat
